MYOFASCIAL RELEASE EN TRIGGERPOINT WORKSHOPS

In mijn praktijk als Ayurvedisch manueel therapeute zie ik cliënten vaak terugkomen met dezelfde klachten.Of je nu een zittend beroep hebt of een sporter bent, spanning en stress cumuleert zich op spieren (myo) en bindweefsel (fascia). Dit vertaalt zich in rug-,schouder- en nekpijn, wat kan uitmonden in hoofdpijn en blokkades. Ik ondervond dat ik wel iets kon doen, door behandeling en wat advies in houding of het meegeven van een oefening, maar ik voelde me beperkt en wat gefrustreerd. De cliënt voelde zich even beter, maar vaak kwam hij of zij een paar weken later terug met hetzelfde probleem.

Ik ben meer en meer overtuigd van de kracht van zelfzorg –  de cliënt aanleren wat hij of zij zelf kan doen om de pijn op die specifieke plek aan te pakken. Het resultaat: hij of zij voelt zich beter, vrijer en lichter, minder afhankelijk van osteopaat of manueel therapeut, en pijnstillers.

Op zoek naar antwoorden op deze en andere klachten volgde ik de yin yoga teacher training met Joe Barnett (2018- ‘foundations’ en ‘assist’), de Fibromyalgia Teacher Training met Jessica Roy (2018), de module Yoga Therapy for the Nervous System,  Degenerative Disease, and Pain Management, for nerve and chronic pain‘ at ‘The Yoga Therapy Institute’ in Amsterdam (2018), workshops bij Katherine Walker (2018- yoga therapeutics for the back), bij  Magnus Ringberg, James Mattingley en Alexander De Waele (2019 – foam-rolling en roll & release) en vervolledigde de yoga-visie en -aanpak met de opleiding triggerpoint-therapie in Nederland.

Op basis van de kennis en de verschillende tools die werden aangereikt in deze workshops en opleidingen bouwde ik aan een eigen workshop ‘myofascial release and triggerpoint therapy’, waarin ik verschillende eenvoudige maar effectieve oefeningen en tips aanbied – met hulp van een tennisbal, een blok en stretching oefeningen – om jezelf beter te maken en de klachten onder controle te houden.

De volgende workshops kan je vinden op de nieuws pagina van mijn website en je kan hier klikken voor een filmpje: ‘zelf-massage van de trapezius spier‘ (gemaakt tijdens Corona lockdown periode).

 

Welkom! (Ook nog steeds welkom voor een behandeling natuurlijk!)