MYOFASCIAL RELEASE WORKSHOPS, YIN YOGA EN INDIVIDUELE PAKKETTEN

In mijn praktijk als Ayurvedisch manueel therapeute zie ik cliënten vaak terugkomen met dezelfde klachten.Of je nu een zittend beroep hebt of een sporter bent, spanning en stress cumuleert zich op spieren (myo) en bindweefsel (fascia). Dit vertaalt zich in rug-,schouder- en nekpijn, wat kan uitmonden in hoofdpijn en blokkades. Vaak kan ik mijn cliënten helpen, door een of meerdere behandeling(en), maar meer en meer merk ik dat dat vaak niet voldoende is. De cliënt voelt zich even beter, maar vaak komt hij of zij een paar weken later terug met hetzelfde probleem.

Ik kende deze ‘afhankelijkheid’; ook mijn eigen rugproblemen leidden mij gedurende jaren heel regelmatig naar mijn osteopaat.

Ik raakte meer en meer overtuigd van de kracht van dagelijkse oefeningen/zelfzorg en de positieve impact ervan op mijn sluimerende rugklachten, maar ik voelde ook de nood mijn cliënten aan te leren wat hij of zij zelf kunnen doen om de pijn op hun specifieke plek aan te pakken.

Ik volgde de yin yoga teacher training met Joe Barnett (2018- ‘foundations’ en ‘assist’), de Fibromyalgia Teacher Training met Jessica Roy (2018), de module Yoga Therapy for the Nervous System,  Degenerative Disease, and Pain Management, for nerve and chronic pain‘ at ‘The Yoga Therapy Institute’ in Amsterdam (2018), workshops bij Katherine Walker (2018- yoga therapeutics for the back), bij  Magnus Ringberg, James Mattingley en Alexander De Waele (2019 – foam-rolling en roll & release) ,opleiding triggerpoint-therapie in Nederland (2020), MyoYin & Breath Teacher Training met Sabine Winkler (2020).

Op basis van de kennis en de verschillende tools die werden aangereikt in deze workshops en opleidingen bouwde ik aan een eigen workshops ‘myofascial release and triggerpoint therapy’, waarin ik verschillende eenvoudige maar effectieve oefeningen en tips aanbied – met hulp van een tennisbal en stretching oefeningen – om jezelf beter te maken en de klachten onder controle te houden.

Ik gaf reeds verschillende workshops in Sampoorna Yoga studio (Brussel) en in Het Verblijf (Lennik). De komende workshops kan je vinden op de nieuws pagina van mijn website en je kan hier klikken voor een filmpje: ‘zelf-massage van de trapezius spier‘ (gemaakt tijdens de eerste Corona lockdown periode – april 2020).

Het is ook mogelijk een individueel plan uit te werken, gebaseerd op volgende onderdelen:
massage(s) en samen ontdekken van de noden van je lichaam – waar zit de spanning, wat merk je als je lichaam op de tafel ligt, hoe is je ademhaling, hoe makkelijk is het om te deconnecteren,…
aanleren van oefeningen – bindweefsel stretch-oefeningen, zelfmassage met je handen en met behulp van een tennisbal/massagebal – met de mogelijkheid tot het online/virtueel begeleiden of stimuleren in dagelijks oefenen thuis.
consult/voedingsadvies – hoe gaat je spijsvertering? je energieniveau? je slaap? heb je vaak jeuk, ontstekingen, of andere vaak terugkerende symptomen? Wat zou een gezond en haalbaar eetplan zijn voor jou?

Contacteer me vrijblijvend indien je interesse hebt een individueel pakket samen samen te stellen.

 

Bedrijven

Door de corona maatregelen, waarbij de workshops niet kunnen/konden doorgaan op locatie, werkte ik de workshops uit tot online workshops en webinars myofascial release voor overheid en bedrijven. Klik hier voor meer info. Contacteer me vrijblijvend voor een offerte of het toesturen van mijn promofilmpje (in NL, ENG, FR).

Naast de workshops rond myofascial release, waar yin yoga een onderdeel van is, werkte ik ook yin yoga lessen uit voor bedrijven. Klik hier voor meer info. Contacteer me vrijblijvend voor een offerte.