MYOFASCIAL RELEASE WEBINARS EN YIN YOGA LESSEN VOOR BEDRIJVEN

 

Myofascial release webinar

“Hoe kan ik de opgebouwde spanning in nek, rug en schouders zelf aanpakken door middel van eenvoudige maar doeltreffende oefeningen.”

 

Waarom dit webinar?

De afgelopen reeds lange periode van lockdown, thuiswerk, stress  en zorgen hebben niet enkel vaak een sociale, emotionele en psychische impact op uw personeelsleden, ook fysiek zijn er vaak gevolgen. Stress cumuleert zich makkelijk op de spieren van de  bovenrug, vaak nog versterkt door een minder ergonomische werkhouding van het thuiswerk.

In dit interactieve webinar wil ik uw personeelsleden begeleiden in hoe ze zelf deze (opgebouwde) spanning  kunnen aanpakken.

 

Inhoud van dit webinar

Ik begin het webinar met een zelftest. Enerzijds om hen te helpen in hun lichaam te komen, maar vooral om hen te laten voelen waar de spanning zich in hun lichaam bevindt. Daar kunnen ze zich dan op richten tijdens de praktische oefeningen van het webinar, maar ook verder na het webinar, tijdens hun (dagelijkse) oefeningen.

Aan de hand van een 10-tal slides vertel ik kort over de achtergrond van deze oefeningen, over het belang van het bindweefsel rond de spieren en hoe dit verstramde bindweefsel terug soepeler gemaakt kan worden.

Daarna begeleid ik hen door een reeks van stretchoefeningen, allen gericht op het verstramde bindweefsel van nek, rug en schouders. Ik toon deze oefeningen, duid aan op een anatomische slide op welke spier we aan het werken zijn; ik beantwoord tevens de vragen van de deelnemers.

Na de reeks stretchoefeningen toon ik hoe ze ook door middel van hun handen en een tennisbal spanning op de spieren van het bovenlichaam kunnen aanpakken.

Al deze oefeningen zijn eenvoudig maar erg effectief, zeker indien uw personeel de voor hen nodige oefeningen daarna nog regelmatig/dagelijks zouden doen. Ik lever hiervoor een bestand aan waarin alle informatie en oefeningen beschreven staan.

 

Praktisch

Het webinar duurt 90 minuten, online via zoom of teams.

Een groep van max 15 deelnemers per webinar. Meer deelnemers gaat ten koste van het interactieve.

Mogelijkheid tot een webinar in het Nederlands, Engels en Frans.

 

Vraag vrijblijvend meer info, een offerte of mijn promofilmpje (in NL, FR, ENG) aan.

Meer over mijn opleidingen vind je hier.

 

Yin yoga lessen (online of op locatie)

Yin Yoga richt zich vooral op statische houdingen, die lang (3-5 minuten) aangehouden worden. Hierdoor dring je door tot in het bindweefsel waardoor spanningen en blokkades die er vaak al lang zitten kunnen worden losgelaten.

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Je richt je op het bindweefsel en de gewichten in het gebied waar je de stretch voelt. Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin, omdat ze stijf en niet elastisch zijn. De spieren zijn yang: elastisch en zacht.

Yang sporten richten zich dus op de kracht van de spieren. Het is echter niet de spierkracht die ons fit maakt, maar wel de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en te versterken.

Als je bijvoorbeeld een zittend beroep hebt, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Yin yoga houdingen richten zich op het stretchen, rehydrateren van het (gespannen/verdroogde) bindweefsel.

Bij Yin Yoga hoef je niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door niets te doen, gebeurt er iets. Door je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, zal je voelen dat er ruimte ontstaat.

Zelf heb ik 10 jaar geleden de weldaad van yin yoga mogen ontdekken. Ik heb me erin verdiept, eerst door 2 jaar wekelijks een yin yogales te volgen, daarna door het volgen van teacher trainingen bij Joe Barnett en anderen en het daaruit ontwikkelen van workshops en lessen.

Meer over mijn opleidingen vind je hier.

 

In wekelijkse 60 minuten durende yin yogalessen wil ik graag de weldaad van deze vorm van yoga laten ervaren.

Deze yin yoga lessen zullen af en toe aangevuld worden met een dynamischere pose, het gebruik van een tennisbal of yogablok (verwittig ik op voorhand), ademhalingsoefeningen, meditatie oefeningen,…

 

Praktisch

-1u/week, op locatie of online

-in het Nederlands, Frans of Engels

 

Vraag vrijblijvend meer info of een offerte aan.