AYURVEDISCHE MASSAGE

 

Ayurvedische Massage: Herstel van Harmonie tussen Lichaam en Geest

 

Ayurvedische massage, een belangrijk onderdeel van Ayurveda – een oude geneeswijze uit India, biedt een diepgaande manier om de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen en te ondersteunen.

Deze therapeutische massage omvat de toepassing van warme Ayurvedische olie op het lichaam en het hoofd. Dankzij een combinatie van massagetechnieken en de eigenschappen van de warme olie biedt Ayurvedische massage tal van voordelen die het algehele welzijn bevorderen.

 

Verlichting van Fysieke Klachten:

Ayurvedische massage staat bekend om zijn vermogen om een breed scala aan fysieke klachten te verlichten en te behandelen, door warme kruidenolie op het lichaam aan te brengen, en het gebruik van verschillende technieken om spierspanning, stijfheid en pijn te verzachten. De warmte van de olie dringt diep door in de weefsels en bevordert ontspanning en verlichting van lichamelijke ongemakken.

 

Verlichten van uitputting, stress en vermoeidheid:

In de hedendaagse snelle wereld zijn uitputting, stress en vermoeidheid veelvoorkomende uitdagingen waarmee veel mensen worden geconfronteerd.

Ayurvedische massage biedt een therapeutische ontsnapping aan deze aandoeningen. Terwijl de warme olie zachtjes op het lichaam en het hoofd wordt gemasseerd, kalmeert het het zenuwstelsel en bevordert het diepe ontspanning, waardoor symptomen van stress en vermoeidheid kunnen worden overwonnen.

 

Verbetering van de circulatie en versterking van het zenuwstelsel:

De warme Ayurvedische olie die wordt gebruikt bij de massage verbetert de bloedcirculatie in het hele lichaam. Deze verbeterde circulatie zorgt voor een betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar verschillende organen en weefsels, wat de algehele gezondheid bevordert. Bovendien helpt de massage het zenuwstelsel te versterken, wat leidt tot verbeterde neurale functie en mentale helderheid.

 

Versterking van Spieren, Botten en Bloedvaten:

Regelmatige Ayurvedische massage met warme olie draagt bij aan de versterking van spieren, botten en bloedvaten. De voedzame eigenschappen van de kruidenolie verbeteren de spiertonus en flexibiliteit, waardoor de algehele fysieke veerkracht wordt verhoogd.

 

Verbetering van het Immuunsysteem:

Een gebalanceerd en goed functionerend immuunsysteem is cruciaal voor optimale gezondheid. Ayurvedische massage, met zijn kalmerende en verjongende effecten, versterkt de werking van het immuunsysteem. De warme kruidenolie, wanneer geabsorbeerd door de huid, bevordert het vermogen van het lichaam om zich te verdedigen tegen infecties en ziekten.

 

Versterking van de huid en verbetering van de soepelheid:

Kseerbala Taila, de olie die ik voornamelijk gebruik, zit boordevol voedingsstoffen die de huid voeden en de textuur en uitstraling ervan verbeteren. Regelmatige toepassing van de olie verbetert de soepelheid van de huid, waardoor deze zacht en stralend aanvoelt.

 

Bevordering van een goede slaap:

Een rustgevende slaap is essentieel voor de vernieuwing en genezing van het lichaam. Ayurvedische massage, met zijn kalmerende invloed op het zenuwstelsel, kan de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren. De ontspanning die wordt teweeggebracht door de massage en de warme olie helpt mensen een meer rustgevende en verfrissende slaapervaring te beleven.

 


Massage – Oefeningen – Consultatiepakket

Ervaar je regelmatig spanning en pijn in je rug, nek, of schouders?

Ik ben steeds meer overtuigd van de waarde van dagelijkse/regelmatige zelfbehandeling. Ik heb zelf ontdekt hoe nuttig het is om dagelijkse oefeningen te doen, om mijn regelmatig terugkerende rugpijn zelf te behandelen, zonder afhankelijk te zijn van mijn osteopaat.

En steeds vaker zie ik mezelf genoodzaakt om mijn klanten oefeningen te geven na een massage, om ze tools te geven om het effect van de behandeling te verlengen, om ze te overtuigen van de kracht van (aanvullende) zelfbehandeling.

Zou het niet geweldig zijn om je spanning en fysieke pijn op een duurzamere manier aan te pakken? Wat heb je daarvoor nodig? Wat zou een haalbaar plan zijn?

We kunnen een individueel pakket samenstellen, gebaseerd op jouw behoeften en de volgende onderdelen:

  • Massages en samen de behoeften van jouw lichaam ontdekken: waar slaat jouw lichaam spier-/fasciale spanning op? Wat is de oorzaak en welk effect heeft dit? Wat ontdek je als jouw lichaam op de massagetafel ligt en hoe makkelijk kun je jezelf loskoppelen? Hoe adem je tijdens de massage?…
  • Leren van oefeningen – myofasciale stretch- en release-oefeningen, zelfmassage met je handen en met behulp van een tennis- of massagebal – met de mogelijkheid van een online of virtuele dagelijkse herinnering/coaching/stimulatie voor je huiswerk.
  • Consultatie/voedingsadvies – Hoe is jouw spijsvertering? Hoe is jouw energieniveau? Hoe is jouw slaap? Wat zijn jouw regelmatig terugkerende symptomen? Wat kan een gezond en haalbaar voedingsplan voor jou zijn?

 

Neem gerust contact met me op om een individueel pakket uit te werken!

 

Ook zijn er 5- en 10-beurtenkaarten en cadeaubonnen beschikbaar.

 

Werkrooster vanaf januari 2023

Woensdag: 9:00-21:00

Vrijdag: 9:00-16:30

Zaterdag: 9:00-13:00 (1 op 2)

Maandag, dinsdag en donderdag op aanvraag!

 

Voor het maken van een afspraak:

-telefonisch: 0496/89.37.65

-per mail: info@katrienmaes.com

online boeking

 

 Enkele reviews
I have been receiving massage therapy from Katrien Maes over the last years. 
Touch is so important for the nervous system. Combined with Katrien her ayurvedic knowledge & medical physiotherapy background, her treatments are nourishing on different levels: mental, physical, emotional & energetic. 
The warm nourishing oil combined with Katrien her magical hands brings me back into my body, into my self. 

So thank you Katrien for sharing your therapeutic knowledge. Not only through the body, but also with mental, wellbeing & food advice when needed. ”  LDW 22/06/2021

 

“I met Katrien two years ago on a silent retreat and since then her massage therapy has helped me to understand the link between my mental state and my physical wellbeing. This has been especially valuable to me as I deepen my mindfulness and yoga practise. 

Katrien offers more than simply a massage and within each session she takes the time to explore what is going on in your life before moving to the massage therapy – which always gives a special wellness boost. I am feeling the benefits as tension is released through my body, and I’m able to realise which aspects of my life were causing this stress in the first place. 

Katrien’s therapy room in Strombeek is the ideal location to relax, parking is always easy and the location itself is accessible. I whole heartedly recommend Katrien’s services.”  BG 25/06/2021

 

“I was following an ayurvedic treatment and I received massage from Katrien for one month. Every session made me feel better and better, the body learns receiving the touch and each time I returned home even more refreshed. It was good not only for the body, but it also had a direct impact on my mind and on my emotions. I felt nourished on many levels. Beyond her magical hands, she made me feel very comfortable. Her cabinets have a welcoming and relaxing atmosphere. Thank you, Katrien, for being part of my ayurvedic journey! I highly recommend her services.” BF 17/07/2021