GROENTEN-KIKKERERWTEN CURRY

Voor deze curry nam ik witte wintergroenten (knolselder en pastinaak), maar je kan het ook met pompoen, wortel, bloemkool, broccoli, aardappel,… maken.
De witte groenten werden geel, door de saffraan en de curcuma van het currypoeder; mijn houten lepels zijn geel voor de rest van hun leven… curcuma is een basis specerij in mijn keuken, saffraan wat minder (peperduur), maar ik vind het heerlijk.

Voor 3-4 personen:
-250 gr reeds gekookte kikkererwten
-1/2 ui, fijn gesneden
-1 teentje look, uitgeperst
-2 tl (homemade) curry
-1 potje saffraan
-1 grote pastinaak, op stukken
-1 kleine knolselder, op stukken
-300 ml water
-50 gr santen (pure geperste kokos)
-zeezout

Verwarm wat olie in een pot en fruit hierin de ui met het currypoeder en pers het teentje look erbij, op een zacht vuurtje tot ui en look zacht zijn.
Voeg de groenten, het water en de kokos-santen toe en breng even aan de kook. Zet op een laag vuur, voeg wat zeezout en het saffraanpoeder toe en laat verder koken tot de groenten zacht/beetgaar zijn, ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van hoe groot je ze gesneden hebt.

Het currypoeder dat ik maak is niet pikant, maar voor kindjes kan het toch té zijn; voor onze dochter deed ik er, toen de curry – met rijst, op haar bord lag, een schepje (soja) yoghurt door.

En als er toch nog over zou zijn, maak er dan hummus van voor de volgende dag…

smakelijk!