GROENTEN FLAN

Ik ben de kok hier in huis; ik kook graag, maak er graag de tijd voor en het is geen opgave maar eerder een moment van rust na of tijdens een gevulde werkdag. Maar zo eens thuis komen, of van mijn praktijk in het privé-huis komen, en met mijn voeten onder een gedekte en van maaltijd voorziene tafel kunnen schuiven, ja, dat is toch ook wel aantrekkelijk. Maar ieder zijn prioriteiten, aanleg en ambities; ik slaagde nog niet echt in het doorgeven van deze fakkel, al was het maar voor eens een keertje – mijn aandeel hierin is even groot als dat van mijn partner. Soit, ik kocht hem een boekje (een verjaardagsgeschenk ;-)); geestig, lekker, simpel en haalbaar.
https://www.amazon.fr/Bio-masculin-Recettes-cu…/…/2930543167

Er werd al 1 recept uit gemaakt, zij het wel uiteindelijk door mij omdat de dag zich anders ontwikkelde dan voorzien (en omdat het toch ook echt moeilijk is het af te geven én het op te nemen, we blijven graag in onze rol…). Een recept volgen kan ik niet, er is altijd wel iets dat ik anders-lichter-plantaardiger-puurder wil, maar het was lekker, iets heel anders dan ik normaal maak, room en kaas gebruik ik zelden of nooit; maar het werd dus een lichtere versie. En dit aangepast recept uit dit fijne boekje staat nu helemaal klaar voor man-lief, via deze post, en doorstreept en bijgeschreven in het boekje zelf 😉.

Ook echt een gerecht voor kindjes.

Het recept, voor 4:
3 eieren
70 gr maïsmeel
25cl sojaroom
100 gr vegan kaas (of gewone geraspte kaas, van geit-koe of schaap)
2 rode paprika
gomasio of zeezout
1 teentje look
1 el maanzaad

Zet de oven op 210°.

Was de paprika’s en snijd deze in lange slierten.
Verwarm wat (olijf)olie in een pan, en stoof hierin de paprika en het teentje look, tot de paprika zacht is.
Ondertussen meng je de eieren met de bloem en de sojaroom en voeg je er gomasio of zeezout aan toe. Doe bij dit mengsel de gestoofde paprika en de kaas.
Olie een ovenschaal in en giet hierin het mengsel. Strooi het maanzaad er over en zet gedurende 25 minuten in de oven.

Smakelijk!